fredag 26 september 2014

planer på coterhardie och knäbyxor

Helgens aktivitet med medeltidajacktfest som min förra text berörde var en helt underbar tillsällning! Till min förvåning så finns jag med i filmformat från tillsälningen på deras blogg: http://themedievalhunt.wordpress.com/2014/09/26/a-feast-for-hunters/. Alltid lika merkligt att se sig själv röra på sig och prata.

Nu när det börjar bli kallat och hösten är här betyder det att man vill ha varmare kläder. Behovet av att ha yllekläder gör sig mer påmint än någonsin i vardagen. Tyvärr har jag inte det jag främst vill ha på mig, svart, i ylle väg i min tyglåda.

Det svarta tyget till vänster är ett försök till att göra ett par knäbyxor.
Dessa är dock alldeles för tunna för denna tid på året.

Inte heller speciellt tjocka tyger. Detta måste jag göra något åt. Jag har planer på att göra knäbyxor i svart ylle. även tröja samt klänningar efter coterhardie mönster. Dessa tänkte jag mig vara i svart, mörklila samt mörkgrönt. Mer varma intensiva mörka färger vill jag ha. Får se vad jag kan få tag på.

Jag har en stor förälskelse i knäbyxor. Inom HEMA (historisk europeisk fäktkonst) så är det en del av våran träningskläder.

Jag tycker det är riktigt snyggt med  byxor som är lite lösa runt benen som slutar under knät så man får se välformade vader under i ett par snygga strumpor. (Strumporna på denna bild är dock inte så snygga. :P)

Jag vill kombinera coterhardie med knäbyxor, knästrumpor, låga skinnskor och ha min jacka som är baserad av våra brottarjackor (se mitt första inlägg). När jag är klar med mina kläder som jag vill ha så kommer jag nog se väldigt annorlunda ut mot andra. Men det viktigaste är att jag kommer då vara nöjd och glad, för att inte tala om extremt bekväm! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar